De installatie van vloerverwarming met een tackersysteem is een populaire keuze. De vloerverwarmingsbuis wordt met clips bevestigd op een vlakke ondergrond. Dit bevestigingssysteem wordt gemakkelijk aangepast op maat van jouw ruimte.
Het noppensysteem is erg flexibel en eenvoudig te installeren. De vloerverwarmingsbuizen worden vastgeklikt tussen de noppen op een vlakke niet-geïsoleerde of geïsoleerde grond.
Geen vlakke ondergrond? Met een netsysteem is dat geen probleem. Kies voor kwaliteit en een vlotte installatie door de vloerverwarmingsbuizen te laten vastmaken aan de draadstaalmat met binddraad.
Vloerverwarming op netten voor een oneffen ondergrond, maar liever geen binddraad gebruiken? Kies dan voor klemmen om de verwarmingsbuizen te bevestigen. Voor een gedetailleerde afwerking.
Bij betonkernactivering benutten we de thermische inertie van beton om ruimtes zowel te verwarmen als te koelen. De techniek haalt een hoog rendement in grote gebouwen.
Droogbouw vloerverwarming is een populaire keuze voor renovatieprojecten. Hierbij worden de verwarmingsbuizen geplaatst in een voorgevormde isolatieplaat. De platen voorkomen warmteverlies en garanderen een vlakke ondergrond.
Heeft u een bestaande woning die u graag wilt voorzien van vloerverwarming? Dan kunt u vloerverwarmingsbuizen in veel gevallen laten infrezen in de bestaande dekvloer als deze van cement of anhydriet is. Bovendien wordt de vloer door het infrezen van vloerwarming niet hoger, zodat deuren niet hoeven te worden ingekort. Wél is het belangrijk dat er voldoende “vrije diepte” is en de dekvloer moet een dikte hebben van minimaal 30 mm.
Mogelijke ondergronden:
–Beton
-Chape
-Tegel
Wandverwarming heeft heel wat voordelen! Door de compacte opbouw van het systeem kan het werkelijk overal worden ingezet. Bovendien warmt de ruimte veel sneller op. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is presteert wandverwarming opmerkelijk beter dan vloerverwarming als u uw oppervlakteverwarming ook in wil zetten als koelelement.
Een plafondkoeling (ook wel klimaatplafond) werkt heel anders dan een airco. Een airco is een elektrisch apparaat en een koelplafond een afgiftesysteem. Net als een vloerverwarming en wandverwarming.
Bij een plafondkoeling bevestig je buizen aan het plafond of maak je gebruik van platen met geïntegreerde buizen. Met een warmtepomp of koelunit laat je vervolgens koud water door het buizennetwerk stromen. Het plafond fungeert daardoor als één groot koeloppervlak. Warme opstijgende lucht koelt hierdoor af. Deze methode van koelen is dan ook tochtloos, stil en energiezuinig.
Moorselbaan 316
9300 Aalst
+32 493 55 26 15
info@applyheating.eu